Тийнейджър си спретна гонка с полицаи

Новини
11:17 - 12 Април 2021
1506
Тийнейджър си спретна гонка с полицаи

Полицаи от РУ-Панагюрище задържаха тийнейджър, опитал се да осуети полицейска проверка. Младежът минал на червен светофар и въпреки сигнала на полицаите да спре, той не се подчинил. 

Снощи, малко преди 22:00 часа на кръстовище в средногорския град лек автомобил „БМВ“ преминал на червен сигнал на светофара. Това не останало незабелязано от намиращият се наблизо полицейски автопатрул.

Униформените тръгнали след нарушителя и подали сигнал със светлинната и звукова сигнализация на служебния автомобил на водача да спре. Той обаче не се подчинил и продължил по пътя си, като дори увеличил скоростта. Към мястото бил насочен и втори автопатрул и въпреки това водачът на „БМВ“-то се не подчинил и не спрял.

Малко по-късно на черен път извън панагюрското село Баня колата била спряна. Оказало се, че зад волана е 18-годишен тийнейджър от Пазарджик. С него пътували момче и момиче на 18 и 17 години.

Направените проби на шофьора за употреба на наркотици и алкохол се оказали отрицателни. Той е задържан за срок от 24 часа, а за това, че противозаконно пречи на полицейските органи да изпълнят задълженията си спрямо е образувано бързо полицейско производство.