Тодор Батков: Левски може да мине и без модела бащица

Текущите задължения на клуба са около 2,5 милиона, обяви бившият собственик на отбора

Футбол
11:16 - 11 Юни 2020
1504
Тодор Батков: Левски може да мине и без модела бащица

"Приветствам идеята на Наско Сираков да обяви финансовото състояние на Левски, което е доста тежко", коментира Тодор Батков, който управлява "синия" клуб 14 години.

"Левски е останал съдлъжник с падеж до 2023 година към "Автомагистрали Черно море" за сектора, "Нове" е заплатил, а след това парите трябва да бъдат платени от Левски, дълг към строители е това. Тревожното са текущите задължения около 2,5 милиона, текущи данъци, заплати към футболисти, над 4 милиона дълг към НАП, през 2008 "ЦСКА" имаше такива задължения и не получи лиценз, а Левски игра в Европа на тяхно място. Добрата новина е, че разплащанията към НАП са разсрочени, голяма част са лихви, забавянето се е случвало в последните 4-5 години", добави той.

"С това управление Левски има пълното основание да чука на всяка врата, да набере спонсори и рекламодатели, марката Левски е една от най-котиращите се като рекламен носител, Левски има най-много привърженици. През 2014 и 2015 година поканихме фенове на Левски да дарят пари и да получат акции, тогава събрахме около половин милион. Има вариант и сега да се направи така. Другият вариант е Левски да пусне емисия и да вдигне капитала. Занемари се разпространяването на членски карти. Наскоро Лавчис анонсира идеята - 100 000 члена ако има клуба, да плащат членски внос от около 70 лв. годишно, всичко е въпрос на организация, идеи. Константин Папазов е двигателят, който може да помогне за популяризирането на каузата".

"Коланите са много разпуснати. Във всички направления трябва да има затягане, трябва да се намалят разходите за заплати, при тази продукция, Левски е на второ място по заплати, от 10 000 до 30 000 евро на месец, това е въпрос на преговори, това, което виждаме на терена не отговаря, на това, което се получава като ведомост. Левски може да мине и без модела бащица, ако обаче бащицата трябва да има чисти пари и феновете да са зад него. Привържениците на Левски обичат клуба и са готови да отделят пари за него. Всичко, което се прави в Левски трябва да е прозрачно, да се направят промени в спортно-технически аспект", каза още Тодор Батков.