Тодор Тагарев: Путин хвърля фейкове, жертвите в Украйна са шестцифрени

Западът е единен с много малки изключения, като нас, например, в осигуряването на военна помощ за украинските сили

Украйна
19:47 - 23 Септември 2022
5593
Тодор Тагарев: Путин хвърля фейкове, жертвите в Украйна са шестцифрени

"Путин беше доста конкретен и ясен в своето изявление, само че с няколко фалшиви тези. Първата фалшива теза е, че е застрашен суверенитетът на Русия - нищо такова, нито една страна от демократичния свят не застрашава Русия и няма претенции към нито един квадратен сантиметър от руската територия. Втората фалшива предпоставка е, че някой заплашва Русия - няма такова нещо", посочи експертът Тодор Тагарев пред БНТ.

И отбеляза, че в едно заявление Путин събра три различни теми - едната е за мобилизацията, очевидно неговата специална операция е провал, той подкрепи тези референдуми, които правилно бяха наречени фарсови, за които вероятно вече са подготвени и протоколите с резултатите, третото беше заплахата за използване на оръжия за масово унищожение.

Западът не беше единен при започване на мащабната военна агресия от страна на Путин и това, изглежда, му е дало надежда, че ще може да разцепи демократичната общност и съчетано с доста силния имперски стремеж у него лично да остане в историята като възстановител на Руската империя, го накараха да пренебрегне предупрежденията от Запада, коментира експертът.

"Западът е единен с много малки изключения, като нас, например, в осигуряването на военна помощ за украинските сили. В този имперски стремеж Путин беше готов да види десетки хиляди загинали, но според мен вече отдавна е шестцифрено число броят на загиналите от двете страни и сега се кани да хвърли стотици хиляди неподготвени мъже на фронтовата линия", каза Тодор Тагарев.