Тодор Тагарев: Вероятно е имало поставен взрив на борда на самолета на Евгений Пригожин

Случаят с авиационна катастрофа не е уникален случай, заяви министърът на отбраната

Новини
09:05 - 24 Август 2023
3322
Тодор Тагарев: Вероятно е имало поставен взрив на борда на самолета на Евгений Пригожин

"Това, което знаем, следейки събитията, е начинът, по който действа КГБ. Има много опоненти на Кремъл, които падат от високи етажи, пият неподходящ чай, биват убивани от бандити. Случаят с авиационна катастрофа не е уникален случай". Това каза пред bTV министърът на отбраната Тодор Тагарев по повод смъртта на шефа на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин.

Тодор Тагарев

Вчера частният самолет "Ембраер", собственост на компания на лидера на "Вагнер", се разби край село Куженкино в руската Тверска област. Разследването бе поето от Следствения комитет на Русия, но до момента официална версия за катастрофата не е оповестена.

Военният министър смята, че вероятно е имало поставен взрив на борда на самолета.

"Една част от "Вагнер" влезе в армията, но друга част действа в Африка. Отслабена е групировката. Малко вероятно е това да повлияе на войната в Украйна. Една част от войниците на групировката са в редовната армия, една част - в Африка, а друга - в Беларус. Малко вероятно е тази част в Беларус да се опита да направи нещо подобно на 24 юни (походът към Москва - бел. ред.)", допълни Тагарев.

По думите му Евгений Пригожин нито е демократ, нито има други виждания - той е последовател на руската имперска политика.