ТОЙ Е! Хекимян е кандидатът на ГЕРБ за София

Решението няма как да бъде взето лесно, взел съм го обаче напълно съзнателно, заяви журналистът

Политика
10:17 - 25 Септември 2023
5022
ТОЙ Е! Хекимян е кандидатът на ГЕРБ за София

Тв журналистът Антон Хекимян е кандидатът на ГЕРБ/СДС за кмет на София.Току-що документите му бяха внесени в Общинската избирателната комисия.

"Използвахме цялото време дадено от закона да конструираме най-добрия състав на листа и да изберем най-добрия възможен кандидат за кмет. Не от гледна точка на конюнктурата на партийния интерес, а давайки шанс на гражданите да бъдат представени", каза Томислав Дончев от ГЕРБ.

"Намираме се в нестандартна ситуация, както каза преди няколко дни господин Борисов за решението, което беше взето. Решението няма как да бъде взето лесно. Взел съм го обаче напълно съзнателно, лично аз и след време, което поисках да ми бъде отредено, за да мога да помисля, да преценя ситуацията. Всичко се случи миналата седмица. Имах лична среща с господин Борисов и лично от него получих поканата да бъда кандидатът на за кмет на ГЕРБ. Разбрах от него, че имам номинация от структурите на партията, и помолих за време да помисля, защото това не е нещо, което трябва да бъде взето за минути или секунди като решение", обясни Хекимян.

Той допълни, че е получил уверение, че ще може да взема решенията си сам. Обясни и че от години е свикнал да е пред камера и няма какво да крие.

"През цялото време като журналист в Би Ти Ви съм критикувал, осъждали сме действия, които са се случвали в Столична община, търсили сме решения за това.