Токът се върна в потопените карловски села

Актуални новини
13:52 - 14 Септември 2022
2590
Токът се върна в потопените карловски села

Тази сутрин разговарях отново с областния управител на Пловдив Ангел Стоев. Получих информация, че електрозахранването на домовете на хората е възстановено и се работи за това да бъде възстановено и уличното осветление в пострадалите села в Карловско. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев в началото на днешното правителствено заседание.

Той съобщи, че до три седмици инфраструктурата, улиците, мостовете и деретата на реките ще бъдат възстановени напълно. Правителството ще отпусне днес допълнително 200 хил. литра вода за пострадалите села в Карловско. Убеден съм, че ще се справим всички заедно, посочи премиерът.

За да ускорим възстановяването след потопа, правителството заедно с областния управител на Пловдив, кметовете на общини и кметовете на населени места продължаваме с повече хора и техника дейностите по разчистването на наводнените села Каравелово, Богдан и Слатина, информира служебният премиер и съобщи, че утре в почистването ще се включат допълнително 400 военнослужещи и техника.

В петък служители от областна и общинска администрация в Пловдив и съседните области ще са в наводнените села, за да продължат разчистването на къщите и дворовете на хората. Ще се присъединят и много доброволци от цялата страна, каза премиерът.