Том Круз е на корицата на юнския „Биограф“

Новини
21:10 - 01 Юни 2023
3355
Том Круз е на корицата на юнския „Биограф“

Има ли сблъсък между класическия Холивуд и новите времена с техните правила? В юнския си брой „Биограф“ се опитва да отговори на този въпрос и да докаже, че звездата от 141-ата му корица – Том Круз – е в предните редици на контрареволюцията на доброто старо кино срещу абсурдите на насажданата „политкоректност“. Анализирайки личността и кариерата му, най-четеното българско списание прави преглед и на 20 от най-емблематичните филми на екшънгероя досега.

В броя, който вече е на пазара, холивудската тематика се допълва и от обширен материал за звездата от „Джон Уик 4“ Киану Рийвс, който вече е бил звезда от корицата на „Биограф“.

Големи интервюта-изповеди с певиците Тони Димитрова и Еделина Кънева са сред другите акценти в юнското издание. Списанието и интервюира и новият носител на почетен „Аскеер“ – сценографа Светослав Кокалов, както и професорката по история Искра Баева, която аргументира гледните си точки за войната в Украйна и днешната геополитика.

В голям ретроспективен очерк списанието връща спомена и за легендарния футболист Георги Аспарухов, който тази пролет можеше да празнува 80-годишен юбилей, ако катастрофата на Витиня не бе отнела живота му преди 52 години. „Биограф“ отдава почит и на голямата българска актриса Емилия Радева, починала наскоро на преклонна възраст, както и на първата дама на британската историческа литература – Хилари Мантел, която също вече не е между живите.

Любопитен е и сюжетът за Ружа Игнатова – българката, която забърка измамата на новия век. Не е пропуснато и представяне на сензационната нова книга-дневник на Лили Иванова, която изнесе по неин повод незабравим концерт в Народния театър на 19 май.

Цената на списанието остава непроменена напук на инфлацията - само 8 лева. "Биограф" е в продажба от петък по всички вестникарски павилиони и бензиностанциите в страната.