Тома Биков: Да направим Божков главен прокурор, щом му вярват?!

Депутатът от ГЕРБ призова "изгнаника" да не се превръща зорлем в мъченик и дисидент

У нас
09:08 - 10 Юни 2020
3515
Тома Биков: Да направим Божков главен прокурор, щом му вярват?!

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков изригна заради последните коментари по оста Дубай-София във връзка със заявката на "изгнаника" в ОАЕ Васил Божков да влезе в политиката. Вчера водеща в телевизията на БСП и съпруга на народния представител от левицата Александър Симов Юлия Ал-Хаким обяви, че ще гласува за партия на Божков. А реакцията от ГЕРБ не закъсня:

„Г-н Божков, който избяга в Дубай, опитва да изгради защитната си стратегия върху политически дебат, където не му е мястото. Този човек най-малко има място в парламента. Не трябва да се прави комисия по този повод, както иска опозицията, защото в нея само ще се хвърлят компромати от Дубай. Тя няма да допринесе до достигане до истината.

И БСП казват: Давайте да вкараме темата в парламента. Да си дойде и да си даде доказателствата, каквито има“, каза Биков и добави: „Васил Божков няма място в политическия дебат, но и Румен Радев го казва, че му има по – голямо доверие.

Щом президентът Румен Радев и БСП имат повече доверие на Васил Божков от прокуратурата, да го направим главен прокурор, предложи депутатът на шега пред Би Ти Ви. 

"Хора като него, като Баневи, Валентин Златев и Миню Стайков бяха основни фигури на прехода. БСП в същото време казва – давайте всичко, което говори Божков, да го проверяваме. Нека да не го превръщаме в новия Г. М. Димитров и в дисидент, който е избягал в чужбина. Той се изкара жертва и дисидент. Сигурно се е събирал с Желю Желев в Софийския университет, а до вчера не чухме нищо от него за митинга от 1990 г.", каза още Биков.