Тома Биков: Гарантирам, че можем да управляваме!

Предното управление три партии участваха в управлението, а бяха загубили изборите

Политика
08:55 - 01 Септември 2022
1647
Тома Биков: Гарантирам, че можем да управляваме!

Можем да гарантираме, че можем да управляваме. Всякакви хора, които не можеха да управляват, се пробваха на гърба на българина няколко месеца. Забравя се, че и ние сме били в ситуация на четворна коалиция. И тя прие много закони. Това каза по БТВ Тома Биков от ГЕРБ.
 
Можем да сме носеща конструкция на едно управление. Не сме фантазьори и  съобразяваме с реалностите. Искаме да покажем на хората намеренията и  идеите ни. Трябва да се разчита вота на избирателите. Като си втора сила, трябва да кажеш, че си в опозиция. Когато си загубил изборите не е добре да влизаш в управлението.

Предното управление три партии участваха в управлението, а бяха загубили изборите. Има опасност да се отиде на нови избори. А трябва да се прави бюджет за 2023 г. Надявам се, че в следващото НС ще има повече разум€ не виждам много симптоми от определени хора. Вчера гледах г-н Петков бе извикал журналисти пред тях и обвини, че Борисов извикал Помпео да говори за шистовия газ.

По повод кризата с газа, могат да се водят разговори, но да излезеш пред дома си и да кажеш, че Борисов е извикал Помпео да говори за шистовия газ, е малко не нормално. Очаквам другите политически сили да не се водят в автобус без посока. В нашата програма няма да залегне добива на шистов газ. Само Петков може да си мисли ,че шистовия газ ще излезе, ако боцнеш някъде. Шистовият газ няма да ни спаси от тази зима. Не виждам потенциал в Петков. Не е нормално поведението му като бивш премиер.

За съдебната реформа предложихме наша програма, очакваме да има дискусия.  От направените сега предложения няма текст за главния прокурор. Ние предлагаме главният прокурор да се контролира.  Трябваше да измислят механизъм как съдебната система ще се реформира по закон, а не по хрумки на човек, който няма представа от съдебна система.

Нямаме вина нито за това, което се случва в БСП, нито в служебното правителство. Казали сме, че има газова криза. Говорихме го още миналата година. Асен Василев изобщо не виждаше, че инфлацията ще е 20 процента, а той заложи 5%. И тогава ни казваха, че сме лъжци. България е изправена пред тежки изпитания.  За първи път от 97 година българският  бюджет е разклатен толкова тежко.