Tома Биков иска уволнение за гардовете от НСО за случая "Росенец"

Политика
10:16 - 10 Юли 2020
2429
Tома Биков иска уволнение за гардовете от НСО за случая "Росенец"

Имаше едно очевидно неадекватно поведение на служители на НСО. Тези хора трябва да бъдат уволнени. Сегашният шеф на НСО е предложен и поддържан от президента Румен Радев. Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков по повод случая "Росенец".
 
На въпрос дали прокуратурата се използва за преследване на техни политически врагове, Биков заяви, че има разследвания и дела и срещу техни хора.
 
"Притеснява ни, че конфликтът излиза на улицата и там се решава. Виждам и призиви във Фейсбук: "давайте да сме като Сърбия, а там полицията бие хората, това ли искаме?, попита Биков. "КСНС не свикван от месеци, въпреки че имаше много поводи", отправи депутатът укор към президента Румен Радев.
 
"Страната ни е в последната фаза за чакалнята на Еврозоната, има икономическа криза заради коронавируса и да се иска сега да оставим управлението, то това означава икономиката ни да потъне. Ако някой иска избори, то има няколко месеца да убеди хората да гласуват за него", каза още депутатът от ГЕРБ.
 
Според него прецидентът е излязъл от ролята си. По думите на Биков очевидно Радев иска оставка на правителството, но даде да се разбере, че три месеца служебно правителство е безвластие и то точно в момент, когато България е на прага за членство в чакалнята на еврозоната и в пред крикза заради пандемията.

Тома Биков коментира, че прокуратурата влиза в президненството заради два кзауса, единият от който е изнасяне на секретни документи. По думите му и двата казауса не засягали правителството и даде да се разбере, че не разбират защото протестът се е насочил към кабинета.