Тома Биков: Кирил Петков се криеше по темата за Македония

Страната има нужда от проевропейско правителство, смята депутатът от ГЕРБ

Политика
08:46 - 28 Юни 2022
2094
Тома Биков: Кирил Петков се криеше по темата за Македония

„Изобщо не сме обсъждали някакъв лидерски въпрос. Само преди 3 месеца имахме конгрес, на който Бойко Борисов беше избран от членовете на ГЕРБ за лидер”. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в студиото на „Здравей, България”.

„Кирил Петков е последният човек, който ще каже кой ще бъде лидерът на ГЕРБ. Ако има такова желание, може да се запише за член на партията, да дойде и да го предложи на някой конгрес. Той има право да говори всякакви глупости, както и прави, но ние с него не се съобразяваме, още повече за това кой ще бъде лидер на партията ни”, каза още той.

„Смешно ми е как хора, чиято партия се стопява в последните месеци, дават съвети на партия, която във всички социологически проучвания е първа и всички очакват да спечели изборите, да си смени лидера”, добави Биков.

Според него по темата със Северна Македония „всички са се криели, докато не е излязъл да говори Борисов”. „Докато Кирил Петков се криеше по темата, Борисов, а не някой друг, му реши целия проблем с общественото мнение и то с риск за нашата подкрепа, защото това не беше популярна теза”, посочи депутатът.

Той беше категоричен, че в настоящата ситуация, в която страната ни се намира, тя има нужда от проевропейско правителство. „За което ние сме готови да плащаме и политическа цена”, добави Тома Биков.