Тома Биков: Не съществува ДБ, има само слуги на Кирил и Асен

ГЕРБ остава твърдо зад хартиените бюлетини

Политика
09:29 - 22 Ноември 2022
2791
Тома Биков: Не съществува ДБ, има само слуги на Кирил и Асен

„Демократична България“ нямат собствена воля. Те са се превърнали в присъдружна организация на Кирил Петков и Асен Василев“. Това коментира Тома Биков от ГЕРБ пред Би Ти Ви

„Ние поканихме на срещи останалите партии, както и ДБ, които отказаха да участват изобщо в разговор с нас. След като видяха, че „Продължаваме промяната“ приеха да дойдат на разговор с нас и те приеха, обясни тезата си той.

Според него се върви към още по-голяма криза, ако има предсрочни избори след 2 или 3 месеца.

„Резултатите от тях ще бъдат много по-сложни и тежки, отколкото са резултатите в момента“, обясни Биков.

Относно машинния вот позицията му е, че смесеното гласуване е най-правилно. Той даде пример с това, че те нямат гаранции.

Машините в Нидерландия вече не се използват заради липса на гаранции, което би трябвало, по думите му, да ни даде ясен знак. Освен това Биков спомена и Норвегия, която дава милиони, за да тества машините, но не ги въвежда.

Той не знае доколко има парламентарно време да се мисли за генерално нов Изборен кодекс. ГЕРБ не са готови да оттеглят подкрепата си от хартиената бюлетина. Лично Тома Биков не вижда с какво може да е полезен Общественият съвет към ЦИК и не вижда хора, които разбират от избори в него.

Какъв проблем да има с машините, като ние печелим изборите, запита Биков след последните предсрочни избори на 2 октомври.