Тома Биков: По-добре е "Барселонагейт" да се гледа от друг главен прокурор

Има намеса на Иван Гешев в политиката

Политика
14:25 - 18 Май 2023
3156
Тома Биков: По-добре е "Барселонагейт" да се гледа от друг главен прокурор

С нашето искане за оставка на г-н Гешев всички опорки, че сме зависими, че ни е страх от Гешев отидоха в канала. За нас е добре "Барселонагейт" и всички останали сигнали да се гледат от друг главен прокурор, за да няма обвинение, че едва ли не те са приключили. Сега е времето да се направи реформа в съдебната система”. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

„Тези заплахи за „политически боклук” говори за това, че тези дела са държани умишлено „на трупчета”. Нашето желание винаги е било да бъдат разгледани и приключени. Ако има нужда от обвинителен акт, да се направи с инструментите на правото, а не с инструментите на реториката и на пресконференции. Няма намеса на политиката в прокуратурата, а по-скоро има намеса на главния прокурор в политиката. Той трябва да знае, че властта произлиза от народа. Ще припомня и на президента, и на главния прокурор, България е парламентарна република. Ако имат проблем с това, нека го кажат ясно”.

Запитан за обаждането от главния прокурор до депутата Десислава Атанасова той отговори с въпрос дали президентът Румен Радев се е чувал с главния прокурор или с депутати.

„Не съм убеден, че този проект на състав на кабинет има подкрепа в самата коалиция ПП-ДБ от анонсите, които чувам от двете формации”, заяви Биков по повод шанса за редовно правителство с втория мандат. За него това е възможно най-нестабилния вариант.