Тома Биков: Подценихме ниските нива на вода в язовир "Студена"

Политика
19:09 - 21 Януари 2020
2207
Тома Биков: Подценихме ниските нива на вода в язовир "Студена"

Кризата в Перник е в процес на решаване, това са началните спасителни мерки, Това каза пред БНТ депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"Това, което се прие, е план, който в такива кризисни ситуации да има място, което да помага на язовир "Студена". Аз смятам, че има грешни управленски решения и подценяване на ситуацията от най-ниските до високите нива", допълни той.

Относно ареста на министърът на екологията Нено Димов, Биков заяви, че той е извършен от прокуратурата, не от правителството, нито пък от ГЕРБ.

"За мен вотът на недоверие е неподходящ в сегашната ситуация. Признавам, ние сме сбъркали, можем да носим политическа отговорност за това, включително за подценяване от ниските нива", каза още той.

В момента ние действаме кризисно и ако един вот на недоверие бъде успешен, сценарият е следният - въртене на мандатите, служебно правителство, избори след три месеца и евентуално юли, август ще имаме една администрация, която да може да работи в кризисни условия, обясни депутатът.

"По отношение на цялостната работа на правителството, смятам, че няма никаква нужда в момента от избори. Отговорното решение е да бъде подкрепено правителството, по този начин то да получи кредит на доверие. Не бива да създаваме истерия в обществото, виждам такива опити от страна на опозицията,", каза още Биков.

По думите му, изпълнителната власт трябва да осигури много по-сериозен контрол върху местните хора, които отговарят за определени дейности. Има определени директори, които се изживяват като феодали и това не е тайна за никого, коментира депутатът.