Тома Биков: Великото народно въстание не се случи

Актуални новини
14:04 - 02 Септември 2020
3134
Тома Биков: Великото народно въстание не се случи

Обикновено политическите кризи се решават с парламентарни избори. Тази политическа криза ще ескалира след парламентарните избори, а нейното решение ще се случи след президентските избори.

Това коментира пред БНР Тома Биков от ГЕРБ. „Докато г-н Румен Радев е президент на България, тази политическа криза няма да намери своето решение и страната ще функционира в политическа нестабилност“, заяви той.

Великото народно въстание не се случи - имаше протест на хора пред сградата на Народното събрание, отбеляза още Биков.

„Ранените полицаи са много повече от ранените граждани. Въпросът е кой носи отговорност за този протест. Аз знам кой – г-н Румен Радев. Това е човекът, който носи политическата отговорност за този протест“, подчерта депутатът от ГЕРБ. 

Според него в сградата на парламента има повече хора, отколкото навън.

Той обясни, че е влязъл в сградата на парламента с риск за живота си и допълни, че навън има хора, които биха могли да упражнят насилие върху всеки народен представител.

Междуевременно Тома Биков прогнозира, че ще намерят повече от 120 подписа, "дори повече от 130".

"Не мисля, че това Народно събрание има потенциал да излъчи втори кабинет", посочи още Биков, за когото няма нито смисъл, нито нужда от това. Т.нар. експертни кабинети до момента не са направили нищо добро за България, подчерта Биков. „Това би било най-малкото зло, просто за да има кабинет“, смята депутатът от ГЕРБ.