Тома Биков за Цветанов: Призивите му означават да съборим цялата държава

Политика
11:53 - 24 Ноември 2020
2041
Тома Биков за Цветанов: Призивите му означават да съборим цялата държава

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков разкритикува бившия си съпартиец и настоящ лидер на "Републиканци за България" - Цветан Цветанов. Повод за това са призивите и отвореното писмо на бившия втори в ГЕРБ до депутатите от управляващата партия да не подкрепят бюджета за догодина. 

"Призивът на Цветан Цветанов депутатите от ГЕРБ да не подкрепят бюджета за 2021 година е не просто наивен, но и глупав. Той не идва нито от ляво, нито от дясно. Идва от нищото. Ако се вслушаме в съветите на бившия зам.-председател на ГЕРБ означава да оставим стотици хиляди българи сами в тази безпрецедентна криза", написа Биков във Фейсбук. По думите му

това би означавало и да "съборим цялата държава, за да може господин Цветанов, госпожа Нинова и множеството лидери на либералната опозиция да се почувстват добре".

Биков изтъква, че депутатите от ГЕРБ изразяват волята на избирателите на партията, пред които са поели ангажимент преди близо четири години.

"Пред тези избиратели пое ангажимент и господин Цветанов, но не го изпълни. Днес той иска от нас да направим същото. Аз няма да го направя, точно защото животът ще продължи и след края на мандата",

завършва Биков по адрес на Цветанов.