Томислав Дончев: Нали не очаквате да влизам в медиен диалог с Путин?

Топ
18:38 - 04 Декември 2019
2987
Томислав Дончев: Нали не очаквате да влизам в медиен диалог с Путин?

Не ми отива да влизам в медиен диалог с Путин, заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред БНТ по повод обвиненията на руския държавен глава, че забавяме "Турски поток" и че Русия ще намери други възможности за реализирането на проекта.

„Не е вярно, че бавим нещата. Имаше дълга процедура по избор на изпълнител. 12 000 тръби са доставени, стотици километра изкопи, имаме изградени участъци. Работи се с високо темпо”, обясни Дончев.

„Не смея да правя телевизионен анализ по темата. Ще се опитаме да бъдем готови колкото е възможно по-скоро”, посочи той. - „До средата на следващата година трябва да имаме стратегически инвеститор, с който ще изграждаме „Белене””, каза още Дончев.

Вицепремиерът коментира и бюджета за следващата година. „Бюджетът е малко като Истанбулската конвенция – всички говорят за него, но никой не го е чел. Защо когато говорим за бюджета, говорим само за социални плащания. Държавата не дава, тя преразпределя. За да даде повече, трябва да събере повече. И всички, които искат по-високи плащания, да кажат откъде да ги вземем. Няма сфера, в която парите за 2020 г. са по-малко. Няма социално плащане, което да е намалено. Заплатите на учителите се вдигат, в публичния сектор заплатите също се вдигат. Но бюджетът не е само социални плащания”, заяви отново той.