Томислав Дончев: Обществото ни е разделено на враждуващи групи

Добрата опозиция може много да подобри качеството на управлението, заяви членът на ГЕРБ

Новини
20:15 - 04 Юни 2022
2684
Томислав Дончев: Обществото ни е разделено на враждуващи групи

„Да си добра опозиция не е време на леност и безделие. Да си вършиш добре работата означава не само да поддържаш пряк контакт с хората, но да бъдеш и адекватен коректив и да критикуваш”, заяви Томислав Дончев в студиото на „Карай направо”.

„Една добра опозиция се приема, че може много да подобри качеството на управлението и мисля, че това правим”, добави той.

„Ние съвсем добронамерено и безвъзмездно сме правили няколко добри предложения. Такива, които биха обуздал сметките за ток за бизнеса. Ако някой се беше вслушал – не само бизнесът щеше да има по-ниски сметки за ток, но и хората щяха да имат стоки на по-ниска цена. Не знам дали поради политически егоизъм или късогледство, но никой не се съобрази с тях”, коментира още Дончев.

Според него най-сериозният комплексен проблем в момента в обществото ни е разделението в него.

„То е разделено на 5-6-10 враждуващи групи, които не могат да намерят модус за единодействие. Това е и политически проблем, но е и обществен преди това. Това е като семейство, в което всички членове имат различни представи как да си уредят живота. Докато този токсин на омразата и взаимното недоверие не бъде премахнат, не ни чака нещо добро”, смята той.

По думите му винаги има повод да се скараш с някого или да си му обиден, но това, което се намира по-трудно е причина да направиш нещо, заедно с другите.