Томислав Дончев: Пети път на избори? Ще предозираме демокрацията

Заместникът на Бойко Борисов не виждал представители на ДПС в кабинета "Габровски"

Политика
08:50 - 13 Декември 2022
2712
Томислав Дончев: Пети път на избори? Ще предозираме демокрацията

"Не знам кой е агне и кой е вълк. Но аз се уморих да следвам разсъжденията на едни такива "светли умове", които разсъждават изцяло в теорията на конспирацията".  Така зам.-лидерът на ГЕРБ Томислав Дончев коментира вчерашната фейсбук публикация на експремиера Кирил Петков във фейсбук с карикатура, в която вълк се показва иззад овчата кожа.

И заяви по повод предстоящото гласуване на проектокабинета, предложен от ГЕРБ и проф. Николай Габровски (като номинация за премиер - б.р.) - че ако и този път не се състави правителство, пети поредни предсрочни избори ще са предозиране на демокрацията. 

Дончев опита да развенчае тезите, че това било правителство на ДПС:

"Дайте поред да мислим. Кои са представителите на ДПС в кабинета на Габровски. Аз не знам. Как може да се разсъждава за хората като за някакви крепостни. Значи, щом са работили при някого, до края на живота си трябва да имат клеймо на челото, че са човек на някой си, така ли", коментира той.

"Всички кандидати за министри са одобрени, подбрани от проф. Николай Габровски. Няма как да пресъздам всичките ни разговори с него, но когато ме е питал, аз съм давал отговор. Питал ме е за съвет, да, но подборът е негов", коментира той пред Нова телевизия. 

И заяви, че ГЕРБ носела цялата отговорност за успеха или провала на такъв кабинет.