Томислав Дончев се загубил в планината, спасило го кучето му

Общество
08:26 - 02 Май 2019
4941
Томислав Дончев се загубил в планината, спасило го кучето му

Запаленият планинар Томислав Дончев, звездата в третия кабинет на Бойко Борисов, е изживял премеждие в планината преди няколко дни, става ясно от пост, който самият вицепремиер публикува в социалните мрежи. Оказва се, че експертът от еврофондове от Габрово се е загубил в Стара планина по Великден.

В нощта на 27 април Дончев публикува следното в социалната мрежа: 

"Това е около 6 часа преди да се загубим. GPS не помага в Стара Планина, особено ако няма ток. Добре, че е челникът и кучето."

От поста му в мрежата не става ясно в коя част на Стара планина политикът се е заблудил и колко време е продължило лутането му. По-надолу в коментари Дончев е показал и своя снимка с Бойко Борисов, но не с премиера, а с хижаря на хижа Мургаш.

„А тук сме с Бойко Борисов - хижар на хижа Мургаш. Браво, че са започнали да я възстановяват“, написа Дончев.

Томислав Дончев с Бойко Борисов, но не премиер, а хижар

Премеждието на вицепремиера е предизвикало доста коментари, някои от които - крайно любопитни. Димитър Семерджиев му пише например: "Из Балкана ти е позволено да се загубиш, но не и при ПРОМЯНАТА на Архаичните секторни политики и модели."
Борис Йорданов пък се закача: "Помага си той, особено ако се сетиш да му провериш батериите преди да тръгнеш и си сложил и чифт резервни в раницата."

А Иво Христанов се шегува: "Що се косиш, като не се появиш до очаквания час бате ти Бойко ши изпрати и совалка от НАСА, ко няма друго, и ще те открие! Аз на твое място тръгвам из планината с ръце в джобове, вторият и най-ценният в държавата няма как да се загуби"...