Томислав Дончев успокоява: Парното поевтинява

Стартираме процедура за нов състав на КЕВР, увери вицепремиерът

Политика
18:40 - 04 Юни 2020
1985
Томислав Дончев успокоява: Парното поевтинява

Вицепремиерът Томислав Дончев внесе допълнително успокоение заради бурните реакции срещу намерението на КЕВР да увеличи с 22 на сто цените на парното в София и в национален ефир увери: Ще паднат.

Прогнозата му е за 14% средно за страната. "Мнозинството от българите са разбрали, че цената на газа е паднала с 40% след много тежки преговори с "Газпром" и се питат защо парното ще поевтинее само с 14%. Трябва да знаем, че цената на парното не е само газ. Не искам да си позволявам да коментирам работата на КЕВР. Най-добре поканете техен представител, който да обясни. Премиерът беше длъжен да реагира. В думите му за смяна на ръководството на КЕВР няма нищо чудно. Мандатът на това ръковдство е изтекъл и е започнала процедура за избор на ново ръководство", каза още Дончев пред Би Ти Ви. 

Той обаче е на мнение, че някой трябва да поеме отговорност за вчерашните твърдения за ръст на цените. 

Заместник-премиерът коментира и темата за строителството на плаж Алепу. "Възможно е да се строи подпорна стена, но със сигурност има и хотел. Премиерът е разпоредил пълна проверка на случая. Нека да изчакаме резултатите и ще мога да коментирам. За мен е много трудно да обясня как се строи подпорна страна и хотел. Не съм запознат с всички документи. Трябва да видим разрешителните за строеж. Очаквам проверката да приключи до дни", обясни Томислав Дончев.