Томислав Дончев видя президента като архитект на нова тройна коалиция

"Защо отнемате правото на премиера да бъде емоционален? В политиката има и страст, и емоции“, отсече вицепремиерът

Актуални новини
08:58 - 13 Декември 2019
2752
Томислав Дончев видя президента като архитект на нова тройна коалиция

"От поведението на президента Радев оставам с впечатление, че той има желание да стане архитект на нова тройна коалиция", коментира в сутрешния блок на Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев.

Той засегна непрекъснатите критики на държавния глава към правителството. "Напрежението между институциите понякога е полезно, но тоталната критика няма как да е гладивна", каза Дончев и добави, че премиерът Бойко Борисов е прав да се чувства засегнат.

Защо отнемате правото на премиера да бъде емоционален? В политиката има и страст и емоции“, каза той по отношение на реакцията на Бойко Борисов след интервюто на Румен Радев.

Вицепремиерът обясни и защо правителството забрани коледните банкети за държавната администрация. Според него, ако тези тържества се правят с публични средства, това не е добра практика. Основният аргумент е да има по-малко разходи.  

Томислав Дончев каза още, че ако ще се купува нов правителствен самолет, той ще бъде малък. Засега не се знае колко би струвал, затова не е заложен като разход.