Томислав Дончев: Вотът на недоверие идва

С една четвърт от народните представители е очевидно, че опозицията не може да свали този кабинет, допълни острието на ГЕРБ

Политика
22:27 - 19 Април 2022
3426
Томислав Дончев: Вотът на недоверие идва

"Две са големите задачи на ГЕРБ - първата е ефективно да си изпълняваме ролята на опозицията, да задаваме неудобни въпроси, да критикуваме, за да направим управлението по-добро, втората задача е стъпки за връщане на доверието", каза днес пред БНТ заместник-председателят на парламентарната група на партия Томислав Дончев. По думите му е окуражаваща е тенденцията за увеличаване на доверието в ГЕРБ според последните социологически проучвания, но не е достатъчна.

"Трябва да демитологизираме последните две години и всички щуротии, които бяха наговорени по наш адрес, което не означава, че в партията няма кусури", допълни Дончев. Като най-големи сред тях той посочи кадри със спорна репутация, недобри практики и др.

"Ще стигнем и до вот на недоверие към правителството, но с една четвърт от народните представители е очевидно, че опозицията не може да бламира, не може да свали този кабинет. А и в последните 30 години няма правителство, паднало след вот на недоверие", допълни Дончев.