Топ 10 играчи на Реал Мадрид в модерната футболна ера

Спорт
13:28 - 29 Декември 2021 (обновена)
3358
Топ 10 играчи на Реал Мадрид в модерната футболна ера

Футболният клуб на Реал Мадрид, безспорно е един от най-добрите в Европа, както и в собствената си страна. Отборът е 34 пъти шампион на Испания, 13 пъти носител на купата и печели 13 пъти Шампионската лига. Кои са топ 10-те футболиста на „Кралския клуб“ в съвременната епоха и какво трябва да знаете за тях, можете да прочетете в следващите редове на тази статия.

10. Роналдо Назарио

Вън от съмнение е, че Роналдо Назарио е един от най-великите футболисти, които са преминали през Реал Мадрид. Той и до днес остава най-младия играч, който печели „Златната топка“ още на 21 години. Роналдо е отбелязал 104 гола за „белия балет“ и е извършил 177 голови асистенции. Интересен факт е, че той успява да отбележи гол само след 61 сек. игра при дебюта си в Реал.

9. Роберто Карлош

Друг гений, който подлудяваше публиката на Сантяго Бернабеу в близкото минало. Бразилският краен защитник не един път или два пъти се е проявявал и в атака. Футболистът ще бъде запомнен от феновете с брилянтните си изпълнения на преки свободни удари. Той има 69 гола за „Кралете“, както и невероятни игри, които ще бъдат запомнени от всички любители на футбола.

Разбира се Карлош и Роналдо са от друго поколение и вече не се състезават за Реал М, но пък има немалко други стойностни играчи, така че всеки пълнолетен привърженик на клуба може да опита късмета си с Уинбет спортни залози, където да прогнозира бъдещите успехи на големия отбор.

8. Гарет Бейл

От съвременните играчи на „Кралете“ можем да отличим и Гарет Бейл. Англичанинът е много ценен за тима си със своите 106 попадения и незаменимото си присъствие на терена. Ето защо, не можем да не го вкарваме в нашата класация, като се надяваме, че ще се съгласите с мнението ни.

7. Лука Модрич

Полузащитникът от Хърватия – Лука Модрич, се състезава в Реал от 2012 година. Негова е заслугата противниковите играчи да не стигат лесно до вратата на столичани. Освен това, той е вкарал 28 гола и е печелил Шампионската лига, заедно с клуба, в който се състезава.

6. Зинедин Зидан

Зизу, както го познават феновете, е истинска легенда в „Кралския клуб“. Той е изиграл 230 мача и е отбелязал 49 гола, като неговите изпълнения ще останат в историята завинаги. Големият състезател дълго време бе треньор на Реал Мадрид и показа, че може да се разчита на него. Френският талант е обожаван от публиката и това не е случайно предвид дългата му биография.

5. Икер Касиляс

Големият вратар е бивш играч и капитан на мадридчани и е едно от имената, които винаги ще бъдат споменавани, когато стане дума за отбора. Уникалните му спасявания и сърцата му игра накараха много запалянковци да говорят за него. Той успя да грабне десетата Европейска Корона с отбора си в Лисабон и едва ли някой ще забрави невероятната му кариера във футбола.

4. Раул

Мнозина твърдят, че Раул е най-великият играч на Реал Мадрид. Той е рекордьор на тима си със своите 741 изиграни мача, което му прави чест. Раул е отбелязал безценните 323 гола, а някои от тях са истински шедьоври. Каквото и да напишем за испанеца, ще бъде малко, тъй като пред таланта му думите бледнеят. Няма спор, че неговия образ е любим на привържениците.

3. Карим Бензема

Нападателят пристига в Реал Мадрид от Лион и прави шеметна кариера. Той успява да издържи 12 години в тима и да изиграе 575 мача, в които вкарва уникалните 293 гола. Това е достатъчна причина да го сложим в тройката на класацията и си мислим, че всеки ще се съгласи с нас.

2. Серхио Рамос

Лидер, воин с око към целта, блестяща автобиография и дълъг списък от признания, тази икона е от решаващо значение за успехите на клуба от Мадрид през годините. Реал нямаше да бъдат същите без този гигант на терена, от който противниците треперят. Рамос има зад гърба си 671 официални мача и е успял да прониже вратите на съперниците си 101 пъти.

1. Кристиано Роналдо

Просто няма как, да не го сложим на първо място. Феноменът изиграва 438 двубоя, за които бележи 450 попадения. Той е обожаван от агитката на „Кралете“ и ще остане вечно в сърцата им. Кристиано Роналдо е рядко срещан талант и е най-големият футболист на Реал до момента.