Топ астролог: Краят на света не идва тази пролет

Слънчевото затъмнение ще засегне Русия и САЩ, чака се ескалация на конфликти, може да се отключи глобална рецесия, казва Мира Кунева

Актуални новини
18:00 - 26 Март 2024
34779
Топ астролог: Краят на света не идва тази пролет

Астрологът Мира Кунева 

След по-малко от две седмици - на 8-и април около обяд, предстои пълно Слънчево затъмнение. То може да бъде видяно в САЩ, Мексико и Канада. Какво обаче предвещава явлението? 

Астрологът Мира Кунева пояснява, че слънчевите затъмнения по правило се свързват с лидерите, с крале и с правителства – въобще с факторите, които ни управляват и вземат решенията за света на мунданно ниво. 

"Още седмица след настъпване на събитието може да се случат промени на такова ниво, но на териториите, върху които пада космическата сянка. Доста астролози в чужбина вече коментират, че затъмнението, ставащо в 20-тия градус на Овена, ще засегне астрокартите на Русия и САЩ", споделя Кунева пред в. "Телеграф". 

Тя е категорична, че там в следващите месеци ще има сериозни събития. "По-големият проблем за мен сега е, че енергията на слънчевото затъмнение ще подсили като през лупа този опасен съвпад Марс-Сатурн. По повод агресивната астрокартина

и на Изток, и на Запад вече се появиха прогнози, че краят на света е близо, че именно за това е бил говорил и Нострадамус.

Аз считам, че светът няма чак да загине тази пролет, но ескалация ще видим в зоните на военни конфликти, а може да има и начало на нови. Вероятно ще видим и промяна в лидерството на някои държави, а оттам и обрат в техните политики", допълва астроложката. 

Мира Кунева подчертава, че в края на март и началото на април ще има съвпад между Юпитер и Уран, който е веднъж на 12 години. "Това е важно за световната икономика и за националната ни в частност. 

Най-вероятно в комбинация със затъмненията ще се отключи една глобална рецесия. От една страна ще изкристализират браншове с големи проблеми, а от друга ще се види кои ще са другите сектори с прилив и подем.

От лятото на 2024 година във втората група ще има стремглаво развитие. От зодиите отново потърпевши (в добра или лоша посока) ще са Овен и Везни", казва още Кунева. Тя припомня, че периодът между Лунното затъмнение на 25 март и Слънчевото на 8 април се нарича коридор на затъмненията. "Винаги в тези периоди трябва да контролираме собствените си емоции и здраве.

По-чувствителните ще имат периоди на безсъници, на вътрешно напрежение, на нервни изблици, може да се наблюдават и флуктуации не само в поведението, но и в кръвното налягане. Понякога това е фатално, защото човек може да изгуби контрол, докато шофира автомобила си. Ситуацията тази пролет се усложнява, тъй като в коридора тече един много неприятен съвпад между Марс и Сатурн, който ще е активен между 2 и 15 април. Той се случва на около две години веднъж и освен че носи природни бедствия, инциденти с катастрофи, прави хората изключително напрегнати, агресивни и недоволни.

Така че първото нещо в тези дни е да се пазим от собствената си агресия, но и от заплитане в конфликти с околните. Особено по-лабилните хора няма да се чувстват много уравновесени. Да внимаваме още и за инциденти, било на работа или вкъщи.

Големите решения в живота ни също не е добре да взимаме в коридора на затъмненията - за инвестиции, покупки, сватби, напускане или смяна на работа и др.", категорична е Мира Кунева. 

На фона на всичко това не трябва да забравяме, че Меркурий също влиза в ретроградната си фаза в знака Овен. "Хаосът наистина ще е много сериозен поне до 15-18 април. Хората много бързо ще искат да взимат решенията си, ще действат по-импулсивно, но това ще вдига рязко възможността за грешки. Ще се говори бързо и необмислено, което допълнително ще създава предпоставки за конфликти", предупреждава астрологът Мира Кунева.