Топ бизнесмен 3-и след Бойко и Тотев в Пловдив

Менда Стоянова я няма в списъците, Пламен Юруков от СДС е шести

Новини
11:16 - 22 Февруари 2021
4406
Топ бизнесмен 3-и след Бойко и Тотев в Пловдив

Изненада в пловдивската листа на ГЕРБ за вота е третият поред. След премиера Бойко Борисов и градски лидер на партията Иван Тотев, е бившият журналист и ексшеф на "Каолин" Радомир Чолаков, пише "Марица". Той е носител на Ордена на пловдивската епархия "Св. апостол Ерм". Съпруг е на почетния консул на Германия Мариана Чолакова. Другото ново е, че, че в пловдивския списък я няма Менда Стоянова. Твърди се, че самата тя се е оттеглила от надпреварата. 

Тримата кандидати са посочени в предпоследния вариант на листата. Снощи местната структура очаквала Борисов да прегледа списъка, за да определи окончателно първите десетима, и  не изключваха, че може да го пренареди.

В списъка са включени и досегашните депутати от Пловдив Вежди Рашидов, Спас Гърневски и Димитър Лазаров. Шестото място е отредено за коалиционния партньор СДС, като изненадващо фаворит за него е бившият председател на съюза Пламен Юруков. 

В десетката са още председателят на Общинския съвет Александър Държиков и шефката на Дирекция за социално подпомагане в Пловдив Надя Танева. 

Председателят на Парламентарната комисия по финанси и бюджет Менда Стоянова и Атанас Ташков не са сред първите десетте в листата. 

В 44-тото Народно събрание  ГЕРБ има петима свои представители от Пловдив от общо 11 мандата. В партията вярват, че могат да повторят този резултат и на изборите на 4 април.