Топ генерал на Путин убит в Украйна

Буреносна сянка изпрати руския престъпник Олег Цоков на небесен концерт на Йосиф Кобзон

Украйна
10:10 - 12 Юли 2023
6193
Топ генерал на Путин убит в Украйна

Заместник-командирът на Южния военен окръг на Руската федерация, генерал-лейтенант Олег Цоков, е убит в Бердянск, потвърждават местните руски канали.

Новината за ликвидирането на руския генерал се появи в украински източници, които не съобщиха никакви подробности как и какво точно е станало.

В същото време от руските Телеграм канали в Бердянск се леят жалейки за смъртта на касапина, който от 5 години е включен в черния списъка за отстрел "Миротворец."

"Хотел Дюн вече го няма", заявяват военни. Най-вероятно именно там е бил разположен резервният команден пункт на 58-а армия, където Цоков бе ликвидиран. Според руските канали ударът по хотел Дюн е бил нанесен с далекобойна британска ракета Storm Shadow (Буреносна сянка). Буреносна сянка е изпратила руския престъпник на небесен концерт на Йосиф Кобзон, иронизират в медиите. Генералът обичаше да слуша песните на руската естрадна легенда.

На мястото на попадението са загинали голям брой други висши руски офицери, пишат украинските медии. Цоков бе тежко ранен през септември миналата година, но оцеля. Днес обаче ВСУ си написаха домашното до край.

От началото на голямата война на 24 февруари миналата година до момента на фронта в Украйна са загинали повече от 10 руски генерали.