Топ съветникът на Радев: Президентът мисли за служебен кабинет

Не е редно ПП да звънят на други депутати, отсече проф. Александър Маринов

Топ
19:08 - 05 Юли 2022 (обновена)
3843
Топ съветникът на Радев: Президентът мисли за служебен кабинет

Президентът Румен Радев вече мисли за служебен кабинет. Кабинет може да бъде избран, но няма да се задържи дълго. Рано или късно ще има нови предсрочни избори. Дай Боже кабинетът да постигне чувствителни резултати в най-важните неща, а именно антикризисните политики.

Това каза пред БНТ съветникът на президента Румен Радев проф. Александър Маринов.

"Отговорът е какъв е шансът за съставяне на правителство. Ако първият мандат не успее, при другите е още по-малко вероятно. Според мен шансът за съставяне на правителство с третия вариант клонят към нула. Ключовият състав на едно служебно правителство зависи от приоритетите, които ще има“, подчерта проф. Александър Маринов.

По думите му, ако не се избере правителство с първия мандат, то шансът то да бъде направено с третия е нищожен.

„Нали си представяте, ако първите две партии не участват в това правителство с третия мандат и към тях добавим формациите, които са заявили ясно, че искат избори, каква сметка излиза“, каза той.

Проф. Александър Маринов не спести критиките си към БСП: „Много е лесно да се каже, че Кирил Петков е виновен за всичко. Очевидно за БСП проблемът с изгонените дипломати вече е решен. Възможно е тази стъпка да е имала за цел да успокои избирателите на БСП“, каза той.

„Нали се сещате колко трудно би се управлявала подобна коалиция? Та това е коалиция между 3 партии и още 12 човека. ПП ще трябва да преговарят с всеки независим депутат по отделно. Това са хора без партия и категорична единна политика“, каза той.

Според него щом четворната коалиция не е проработила и тази комбинация едва ли ще успее.

За да е един кабинет успешен, хората трябва да видят резултати, смята той.

"Смятам, че от "Продължаваме промяната" не е редно да звънят на други депутати. В тази деликатна ситуацията трябва да се реагира пред очите на хората. Появиха се информации, че тези неща не са от вчера и от днес. Надявам се, разбира се, да не се верни. Чувам, че тези депутати, които подкрепят парламента, ще им бъде предложено повече от едно министерско кресло. Така се създава една токсична атмосфера", обясни Маринов.