Топ травеститът Били Портър обеща да продължи с модните изцепки

Откриха на актьора восъчна фигура в музея на мадам Тюсо

Шоу
13:50 - 22 Юни 2023
2559
Топ травеститът Били Портър обеща да продължи с модните изцепки

Дръзкият стил на Били Портър ще остане завинаги в историята на модата, откакто актьорът се появи на „Оскарите“ през 2019 г. в кадифена смокинг рокля на Кристиан Сирирано. Обаче носителят на наградата "Тони" хич няма намерение да спира дотук.

53-годишният мъжага отбелязва, че рядко мисли за самия тоалет и е по-фокусиран върху трайното въздействие, което е имал.

"Това, което светът смята за най-запомнящо се, е роклята му, който промени света", разказва той по време на откриването на първата му восъчна фигура.

"Това е най-значимото заради въздействието, което е оказало върху целия свят", продължава той. "Оттогава модата се е променила. Оттогава мъжете се чувстват по-свободни и аз обичам да съм част от това".

Дръзката визия - която Портър пресъздаде на наградите "Златен глобус" през 2023 г. - накара звезди като Хари Стайлс и Lil Nas X да изследват по-свободната полова мода.

Въпреки това Портър казва, че никога не е имал за цел да започне тенденция, а просто се е обличал по начин, който му се е струвал "свободен" и автентичен.

"Всичко, което правя, се основава на задачата и на това как се чувствам", обяснява той. "Фактът, че се чувствам дръзко, е дело на други хора, аз се появявам и правя това, което искам, което чувствам, което ме прави щастлив."

А във вторник Портър - и неговата мода - официално бяха "увековечени" сред восъчните фигури в музея на Мадам Тюсо в Ню Йорк.