Топ журналист: Петков-Василев разтурят кочината

Политика
09:15 - 21 Септември 2021
5644
Топ журналист: Петков-Василев разтурят кочината

„Докато от всички страни се упражняват в подигравки и нападки към новата партия, ДБ и Мая Манолова твърдо настояват да направят коалиция с нея.

За Мая Манолова това може да е спасителен пояс, да не изпадне от парламента. За ДБ е единствен шанс да надскочат ограничената си социална база. Сами не могат да надскочат 30-40 депутата”, пише в свой пост топ журналистът Иван Бакалов.

„На практика всички се страхуват от новата партия. Тези, които искат да правят коалиция с нея, знаят добре, че много от гласовете им ще се прелеят към новата партия. Тези, които я нападат с всевъзможни аргументи, се страхуват, че губят от територията си в политиката. Явява се нов субект, който им разтуря кочината”, категоричен е Бакалов.

По думите му Петков и Василев ще изиграят положителна роля - всички налични партии, дори новите, получават болезнен урок - затова е тоя неистов рев от всички страни.

„Ами, да се замислят, местата в парламента не им принадлежат по право.

С две думи - новата партия ще се закопае, ако направи коалиция с наличните ялови партии, неспособни да направят правителство. Ако се яви без тях на избори, ще изкара пред урните и хора, които не са искали да гласуват досега”, убеден е журналистът.