Топ журналистката Кристина Патрашкова на война с магазин на ТИМ

Общество
17:00 - 27 Май 2022
16303
Топ журналистката Кристина Патрашкова на война с магазин на ТИМ

Известната журналистка и издател на новия седмичник "Филтър" Кристина Патрашкова води пуническа война със... супермаркет в центъра на София, собственост на варненската мега бизнес групировка "ТИМ". Публицистката сама се оплака, че незаконно монтиран свръхмощен климатик прави работата в редакцията на изданието й невъзможна.

По думите на журналистката, системата за освежаване на въздуха на балакията от бранда "Мандарин" "произвежда звуковата какофония, която създават десет движещи се едновременно трактори". Опитите на Патрашкова и живеещите наоколо да накарат управителя на супермаркета да демонтира климатика, който е незаконен, или поне да го обезшуми, се оказват невъзможна мисия. Това нямало как да се случи, ако не му докарат нови перки от Италия.

Обраха Кристина Патрашкова! Загубите са големи

Пострадалите от звуковата агресия пишат жалба до Общинския експертен съвет към направление „Архитектура и градоустройство“ и още през март кметът на община „Средец“ Трайчо Трайков започва проверка. До днес резултат няма.

Патрашкова нарича случилото се "микромодел за функционирането на държавата", където бизнесите с мощен гръб са недосегаеми за институциите. И се зарича, че ще се бори докрай, колкото и влиятелен да е "противникът".