Тормоз над българка в Испания

Новини
15:21 - 17 Септември 2024
1687
Тормоз над българка в Испания

В Окръжен съд – Монтана бе извършен разпит на свидетел чрез видеоконферентна връзка с Наказателен съд №1 - Сория, Испания

В Окръжен съд – Монтана бе проведен разпит на свидетел чрез видеоконферентна връзка с Наказателен съд №1 - град Сория, Кралство Испания. Производството е по Закона за Европейската заповед за разследване (ЗЕЗР), чл.28, ал.1 и се осъществи с помощта на преводач, осигурен от испанския съдебен състав.

Българската гражданка Т. И. Г. от село Дреновец бе разпитана в качеството си на свидетелка по наказателно дело със съкратено производство на Наказателния съд в град Сория срещу В. П. П. – автор на престъпно деяние „Насилие, основано на пола". Обвиняемият В. П. П., който е бил в близки отношения със свидетелката Т. И. Г. в продължение на 15 години, ѝ е нанесъл тежки телесни повреди, също така я е малтретирал и заплашвал, като тези деяния са извършени в рамките на последната година и половина от тяхното съжителство. Обвиняемият има и забрана да се доближава до потърпевшата на разстояние по-малко от 500 метра, издадена от Следствен съд №3 в град Сория.

След като Т. И. Г., в присъствието на съдия в Окръжен съд - Монтана свидетелства доброволно пред Испанския наказателен съд, от своя страна Монтанският окръжен съд прекрати производството по съответното частно наказателно дело с мотива, че Европейската заповед за разследване е изпълнена.