Тортичката на Борисов взриви мрежата

Премиерът ни избъзика австрийския канцлер с виенското изкушение "Сахер"

Топ
13:41 - 20 Юли 2020
39776
Тортичката на Борисов взриви мрежата

Няколко клипа с Бойко Борисов по време на посещението му в Брюксел се превърнаха в хитове в социалните мрежи. След като Ангела Меркел направи забележка на Борисов за начина, по който той носи предпазната маска на официалните срещи, последваха още няколко забавни момента.

Видеото, което предизвика най-много споделяния, е с австрийския канцлер Себастиан Курц, който предлага на Бойко Борисов кафе на (трябва да признаем, твърде развален) английски, а премиерът любезно отклонява поканата на български: "А-а-а-а-а, аз имам торта... "Сахер". Това е световноизвестният австрийски сладкиш, по който въздишат милиони любители на сладкото, но дали Курц оценява закачката, не става ясно.

Борисов отправи и поздрав с козируване към някои от присъстващите политици в Брюксел. Тъй като премиерът ни е генерал, това не би трябвало да е толкова странно. Мнозина обаче изтъкват факта, че в българската армия категорично се забранява отдаването на част без фуражка или шапка на главата.

Разбира се, мрежата се изпълни с оригинални изказвания, като едно от тях е, че Борисов е на среща в Брюксел, за да търси спонсор за любимия си Левски или поне да се опита да намери начин, за да намали дълговете на сините към държавата.