Тошко се разпени към поредния избягал от потъналата ИТН

Заместникът на Слави презрително се сбогува с Андрей Михайлов

Политика
19:49 - 01 Ноември 2022
9050
Тошко се разпени към поредния избягал от потъналата ИТН

Юристът Андрей Михайлов, който в 46-тото Народно събрание беше председател на комисията по конституционни и правни въпроси, стана поредният напуснал ИТН, както lupa.bg съобщи по-рано днес.

С публикация във фейсбук той обяви своето решение, но без да посочва причините за него и благодари на избирателите си. Михайлов заявява, че се гордее с това, че е запазил "професионален, честен подход и мога да погледна всеки от вас в очите без срам".

Минути след публикацията на Михайлов на стената на зам.-председателя на партията Тошко Йорданов пък се появи следния текст: "При загуба се открояват два типа хора. Едните падат, след това се изправят и се бият докрай. Другите избират себе си."

През последните месеци след изтеглянето на "Има такъв народ" от правителството "Петков" редица членове на партията я напуснаха. Най-напред петима депутати се отцепиха от парламентарната група на формацията заедно със спортния министър в оставка Радостин Василев. Впоследствие още един депутат се присъедини към тях. По-късно енергийният експерт Иван Хиновски и организационният секретар Виктория Василева също напуснаха партията.