Тошко взриви ПП-ДБ: Латентни хомосексуалисти!

"Възраждане" нарочи Данчо Желето и Явор Божанков за обратни

Политика
14:20 - 14 Август 2024
3961
Тошко взриви ПП-ДБ: Латентни хомосексуалисти!

Жесток скандал избухна в парламента по време на дебатите за Закона за предучилищното и училищното образование, който се объжда преди първо гласуване. Тошко Йорданов от ИТН нападна депутатите от ПП-ДБ и ги нарече латентни хомосексуалисти. 

"Глупаво е четири или пет пъти при излизане на трибуната някой латентен хомосексуалст да страда за закона за забраната на хомосексуалната пропаганда сред деца в детски градини и училища. Родителите подкрепят този закон, учителите го подкрепят, Православната църква също, а само малка група сексуално неориентирани граждани са против. Аз не виждам как нормален човек може да каже "Да, искам да има хомосексуална пропаганда в детските градини“, обърна се Йорданов от трибуната към групата на ПП-ДБ.

На трибуната след него излезе Цончо Ганев от "Възраждане“. Той директно спомена имената на визираните от Йорданов депутати.

"Г-н Йорданов, аз не мога да разбера защо във вашето изказване повдигнахте въпроса за латентните хомосексуалисти в ПП-ДБ, но не посочихте имена. Според мен, днес се изявиха поне двама от тях - Йордан Иванов, известен и като Данчо Желето, и Явор Божанков, който като какъв е известен не го знам. Бъдете конкретен, като говорите за латентни хомосексуалисти“, заяви Ганев.

Рая Назарян му обърна внимание, че сравнението му е недопустимо. След нейната забележка в залата избухнаха препирни, но тя бързо кроти страстите.

“Г-н Ганев, не ги посочвам поименно, за да не им давам повод да излизат на лични обяснения, но цялата зала ги знае. А и те реагират толкова бурно, само дето не разнасят знаме над главата си “Аз съм такъв“, обясни от своя страна Тошко Йорданов.