Тошко Йорданов: Би трябвало да успеем да съставим достатъчно стабилно мнозинство

Новини
09:24 - 23 Юли 2021
3563
Тошко Йорданов: Би трябвало да успеем да съставим достатъчно стабилно мнозинство

Започна срещата на президента Румен Радев с представителите на "Има такъв народ". От партията в президентството са Тошко Йорданов, Виктория Василева и Ивайло Вълчев. 

"Добре дошли в президентската институция за нашата втора среща по една и съща тема", заяви Радев в началото на приветствието си към политиците преди да ги поздрави за победата.

"Страната ни е изправена пред редица предизвикателства и във външен, и във вътрешен план. Българският парламент и българското правителство, редовно избрано, имат да решават важни задачи - да продължи процесът по укрепване на държавността, по гарантиране на стабилна, предсказуема правна рамка за българския бизнес, за инвеститорите, за важни социални въпроси, за решаване на неотложните проблеми, свързани с дълбока реформа, за актуализация на бюджета. Всички чакат. 

Трябва в най-скоро време, то ще бъде внесено другата седмица, да се актуализира и бюджетът.

ЕК вече постави ясни условия в дебата по съгласуване на плана за възстановяване и устойчивост, че настояват за ясен календарен срок за въглищен преход, настояват и обвързват плана с дълбока съдебна реформа". 

"Всички разбираме, че отговорността е наша като победители в отминалите избори. Ние сме наясно, че трябва да се опитаме да съставим кабинет и Парламентът да работи, защото от всичко, което изредихте огромна част се случва вътре в парламента, не е функция на МС. Искрено се надявам и останалите политически партии, изключвам разбира се ГЕРБ, с които ние контакти няма да имаме под никаква форма, също да надскочат някои свои партийни цели, защото ние сме различни политически субекти и всеки от нас има приоритети, а понякога те се разминават. Истината е че има някои основни неща, по които аз лично не виждам противоречие с останалите политически партии.

Ако всеки един политически субект надскочи някои свои партийни пристрастия и точки в програмите си, които видимо са несъвместими с останалите би трябвало, опирайки се на общите ни цели да успеем да съставим достатъчно стабилно парламентарно мнозинство

което, дори да е плаващо по определени въпроси, все пак да може да излъчи кабинет, каза заместник-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.