Тошко Йорданов: До 14 дни ще е ясно ще има ли кабинет

Политика
09:32 - 21 Юли 2021
3959
Тошко Йорданов: До 14 дни ще е ясно ще има ли кабинет

Този парламент е по-различен от предишния – по-близък до реалността. Самият факт, че тук присъства Министерски съвет - за разлика от преди, означава, че хората, които стоят тук, не се срамуват от нас. 

Така зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов се обърна към депутатите в първото си обръщение от трибуната на парламента. 

"Ние ще предложим - когото президентът Първанов ни даде мандат..... Да, когато президентът Радев ни даде мандат, ние ще предложим кабинет и разбира се ще проведем разговори с колегите", обеща той. 

При тези думи в залата избухна смях, защото вместо "президентът Радев", Тошко Йорданов се обърка и каза - "президентът Първанов". Той се смути от лапсуса си, но след секунди продължи с изявлението си. 

"Не мисля, че имаме основни различия с повечето политически партии – нито по темата за главния прокурор, нито по темата за съдебната система, нито за пенсиите даже.

Така че в следващите 14 дни би трябвало да има правителство, което да продължи работата на служебния кабинет", заяви Йорданов. 

"Следващите 10-15 дни ще стане ясно дали можем да работим заедно за нещата, които сме декларирали да направим. Или ще ходим на избори", обобщи той. 

Снимка: Агнес Методиева