Тошко Йорданов отнесе наказание заради Кирил Петков

Политика
14:20 - 30 Ноември 2023
2964
Тошко Йорданов отнесе наказание заради Кирил Петков

Парламентарният таран на ИТН Тошко Йорданов получи наказание на днешното пленарно заседание. Той отнесе "забележка" заради обиди към Кирил Петков от трибуната в парламента.

По време на дебата за избор на подуправител на Здравната каса Тошко Йорданов припомни, че Кирил Петков бе предоставил декларация, че е единствено български гражданин, за да стане министър, а в последствие се бе оказало, че все още не е освободен от канадското си гражданство. 

"Нали правихте съдебна реформа, колеги златни, прекрасни, малки? Какво не ви харесва сега в съдебната реформа? Какво не ви харесва сега в този прокурор? Нали махнахте предишния и оставихте този, това ли ви е съдебната реформа?", иронично се обърна Тошко Йорданов към бившите си коалиционни партньори от ПП и ДБ.

Междувременно от първия ред се чу как Кирил Петков му подвиква: "Кой е малък?".

"Да кажа само какво чух долу от първия ред. Кирил Петков, който е функция на баща си, зададе въпроса "Кой е малък?", явно визирайки ръста ми от 1,70 см. Ако аз съм 1,60, това, което смятате за ваше, е сигурно 10 сантиметра", каза Йорданов.

Междувременно Петков стана, мина покрай него и му направи многозначителен знак, който наподобяваше показване на разлика в ръста им.