Тошко Йорданов отсече: Македония е червена линия за нас

Политика
19:24 - 15 Април 2022
1996
Тошко Йорданов отсече: Македония е червена линия за нас

Уверявам ви, че няма да позволим до края на юни да бъде вдигнато българското вето срещу срещу започването на присъединителни преговори на Република Северна Македония с ЕС.

Това заяви лидерът на ПГ на „Има такъв народ” Тошко Йорданов пред симпатизанти в Пловдив. Той припомни, че управляващата коалиция е сключила споразумение, според което западната ни съседка ще бъде допусната за преговори, след като изпълни задълженията си по договора за приятелство с нашата страна.

"Премиерът Кирил Петков е говорил пред европейски министри и дипломати, че въпросът с Македония ще бъде решен до лятото. Това няма как да стане. За нас Македония е червена линия и няма да позволим никой да я прекрачи. Просто управляваща коалиция  няма да има",  категоричен беше Йорданов. Той е получил уверение от външната министърка Теодора Генчовска, че няма да си подстави подписа под документ, предаващ националните интереси на България. Тошко Йорданов, Ива Митева, Виктория Василева, Станислав Балабанов и Любомир Каримански се срещат със симпатизанти на партията в Пловдив.