Тошко Йорданов: Петков продължава да лъже . Има огромно желание за власт

Политика
16:41 - 13 Август 2022
4990
Тошко Йорданов: Петков продължава да лъже. Има огромно желание за власт

Ясно е, че не си свършихме работата като четворна коалиция, ако работихме добре и правителството щеше да работи сега. Но желанието за власт в Кирил Петков, манталитетът е същият като на Борисов. Не може да работиш в екип, задължавайки партньорите ти да са като слуги.

Това заяви председателят на ИТН Тошко Йорданов в „Седмицата“ по Дарик радио.

Като грешка той определи това, че заедно с лидера на ИТН Слави Трифонов са се доверили на хора, които познават отдавна. „Никога не сме подхождали с идеята, че хората са измамници и лъжци. Почтеността трябва да идва от ръководството на партията.“

По думи на Йорданов хубавото на служебното правителство в момента е, че носи по-чиста и ясна отговорност от тази по време на управлението на четворната коалция.

„Петков продължава да лъже. Не е невъзможно да говорят за МРРБ, защото щяха да сложат една комисия, която отпуска парите и щеше да е под техен контрол. Излизайки от правителството, те не могат да реализират рекет върху фирмите. Не е възможно да говорят защо са подменяли на ГКПП Капитан Андреево една престъпна организация с друга, затова прехвърлят откровени глупости за нас, нито едно от нещата, което казаха за нас, не беше вярно“, твърди Йорданов.