ТОШКОВЦИТЕ ИЗЛИЗАТ СУХИ: Лена съди фирмата "Седем-осми" за пошлата чалга

Сценаристите на Слави нарочно не подписали "кавъра" на "Хищна хиена", грозят ги дела и за авторски права

Политика
17:05 - 06 Януари 2023
18569
ТОШКОВЦИТЕ ИЗЛИЗАТ СУХИ: Лена съди фирмата "Седем-осми" за пошлата чалга

Сценаристите на чалгаканала "7/8 ТВ" и бивши депутати от партията на Слави Трифонов излизат "сухи" от бъдещото дело, което Лена Бориславова се кани да заведе за оскърбителния текст, съчинен от тях срещу нея. Бившата говорителка на предишния кабинет на Кирил Петков падна жертва на пошъл хит от миналото хилядолетие чрез нови куплети, измислени от Тошко Йорданов и компания.

Десетки политици, включително от опозиционни на "Продължаваме промяната" формации, изразиха остри позиции срещу обидите, отправени към дамата в "Уморена кака Лена". А самата тя се закани да зааведе иск заради тях по Наказателния кодекс. 

Автор на отвратителния текст обаче не е посочен.

Не е цитиран и оригиналът на чалга песньовката, изпълнена през 1998 г. от тогавашната звезда в попфолка у нас Петра (Петя Атанасова), нито кой е автор на текста на "Хищна хиена". А той - Стефан Цирков, още вчера коментира, че Слави е погазил изцяло Закона за авторското право и сродните му права.

"Трагично... Жалко за потенциала на Куку бенд. Ще отвърна с песен скоро", пък гласи лаконичният коментар на певицата по повод гаврата с нейната емблема. 

Иначе Лена Бориславова тъкмо заради тези особености и нарушения на закона, извършени от екипа на Тошко Йорданов, ще бъде принудена да заведе дело срещу продуцента на подигравката - юридическото лице "Седем-осми" АД.

Фирмата се управлява от триумвират в състав - Слави Трифонов, Евгени Димитров-Маестрото и вечната счетоводна спътница в бизнес делата на Дългия Ася Тодорова.

Тъй като гнусният "кавър" на попфолк парчето също е изпят, както е и написан - колективно от сценаристите на учиндолеца, разпознаването на отделните гласове в него става невъзможно. 

А в "Левски-Г", откъдето Слави диктува мръсните си поръчки за омаскаряващи текстове срещу жени, вече планирали да отвърнат на иска на Лена Бориславова като припишат пошлите строфи на народното творчество и така до ход на дело изобщо да не се стигне.