Лотарията се завръща

Актуални новини
14:31 - 26 Май 2020 (обновена)
4416
Лотарията се завръща

Любимата на милиони българи лотария се завръща! Само че не тази на Васил Божков, а държавната, добре позната от десетилетия. 

До дни Българският спортен тотализатор (БСТ) ще започне продажба на лотарийни талони във веригата магазини "Фантастико" а впоследствие ще се търсят и други стратегически точки на продажба, обявиха от държавното дружество. Идеята е в началото тотото да има свои щандове в 6 магазина от веригата "Фантастико" в София.

Един от билетите на държавното тото - "Златна треска"

След промените в Закона за хазарта БСТ остана единственият играч на пазара на моментни лотарийни игри. От новото ръководство на тотализатора заявиха намерение дружеството да се модернизира и да се възползват от променената си роля на пазара. Плановете са след време да се увеличи броят на магазините, в които ще се предлагат талони, както и да се увеличи броят на игрите. Една от целите е в новите пунктове да могат да се подават фишове и за числовите игри на тотото.

Другата цел, за която заговори изпълнителният директор Любомир Петров, е присъединяването към международната лотария "Евроджакпот". "Подготвяме необходимата документация за членство. Преминава се през няколко етапа. Надяваме се в края на календарната година да се поздравим с успешно присъединяване към паневропейската лотария, която се разиграва в 18 държави. БСТ е член и на още две международни хазартни асоциации - Световна лотарийна и Европейски лотарии", заявиха от дружеството.