ТОТАЛНА ЛУСТРАЦИЯ: ПП-ДБ бута МОЧА със закон

Забранява се и комунистическата пропаганда в училище - колко ли даскали със соцмислене ще изхвърчат?

Политика
12:10 - 18 Май 2023
4595
ТОТАЛНА ЛУСТРАЦИЯ: ПП-ДБ бута МОЧА със закон

Нов, радикален подход за отстраняване на всички комунистически символи в страната, начело с изключително бранения от БСП и руската посланичка Елеонора Митрофанова Паметник на съветската армия (МОЧА) предприеха депутатите от групата на Продължаваме промяната - Демократична България. Става въпрос за крупна поправка на Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен.

Ако бъдат приети всички редакции, предложени от дясноцентристката коалиция, при това в момент, когато се говори за общи законодателни действия с ГЕРБ, областните управители вече ще бъдат задължени да премахват паметници, лозунги и всякакви съветски символи, пропагандиращи "доброто старо време" и възхваляващи най-мракобесния режим в историята на страната. 

Нещо повече, за пръв път се въвежда и възможност за налагането на тлъсти глоби при неизпълнението на тези разпоредби.

А на този фон се предвижда и незабавното чегъртане на соцсимволиката - след приемане на въпросните поправки. 

Още по-любопитното е, че със законопроекта за изменение и допълнение депутатите от ПП-ДБ най-сетне подхващат и образованието.

Ако се приеме ремонтът на закона, училищната пропаганда колко добре се е живеело у нас по Татово време също ще се наказва и се забранява. Колко ли учители ще се наложи доброволно или принудително да напуснат образователната система...