Тотално луд! Саутгейт определи Магуайър за най-добрия централен защитник в Юнайтед

Спорт
17:54 - 30 Март 2022
1407
Тотално луд! Саутгейт определи Магуайър за най-добрия централен защитник в Юнайтед

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт направи много остро изказване и отправи ясно послание към феновете на тима, след като Хари Магуайър бе освиркан преди началото на мача срещу Кот Д’Ивоар. 

“Трите лъва” спечелиха с класическото 3:0 над “слоновете”, но въпреки това след двубоя в основна тема се превърна случилото се по трибуните. 

“Помислих си, че това посрещане на Хари бе абсолютна шега. А той се представи феноменално за нас и не разбирам това, което става. Или сме заедно във всичко това, или не сме. Той участва и в първото попадение, както и във второто. Отборът е сплотен. Той имаше трудни моменти в своя клуб, но е топ играч и ще го преодолее. 

Истинските фенове на Англия вероятно са повлияни от социалните мрежи или от бивши играчи, които също формират такива мнения. Спомням си, че преди години няколко играчи бяха освирквани по такъв начин с фланелката на Англия, но това никога не е било приемливо за мен. Феновете трябва да стоят зад отбора. 

Не си мислете, че останалите играчи не виждат тези неща и не си мислят “това може да съм аз”. Ние сме обединени като отбор и имаме нужда от Хари и това той да играе на високо ниво, ако искаме да се представим на ниво на Световното, защото няма да спечелим мондиала с играчи с по 3-4 мача, така че имаме нужда от опитните. Според мен той е най-добрият централен защитник в своя клуб”, заяви Саутгейт след срещата.