Тотнъм попиля Евертън

Шпорите направиха заявка в борбата за Топ 4, докато Карамелите претърпяха много тежко поражение в битката за оцеляване

Спорт
11:07 - 08 Март 2022
2002
Тотнъм попиля Евертън

Тотнъм разби Евертън с 5:0 в последния мач от 28-ия кръг на Висшата лига. По този начин „шпорите“ направиха изключително силна заявка в борбата за топ 4. В същото време „карамелите“ претърпяха много тежко поражение в битката за оцеляване.

Тежката вечер за Евертън започна още в 14-ата минута, когато Майкъл Кийн си отбеляза автогол.

Само три минути по-късно Хюн-мин Сон получи много добра възможност в наказателното поле на Евертън и прокара топката под плонжа на неубедителния Джордан Пикфорд.

Тотнъм продължи да доминира над своя съперник и в 28-ата минута можеше да реализира трети гол. Джордан Пикфорд се наложи да се намесва, отразявайки удар на Хюн-мин Сон. След това топката попадна на крака на Хари Кейн, който при добавката стреля неточно, покрай десния стълб на вратата на Евертън.

Шест минути по-късно Пикфорд се наложи отново да се намесва решаващо, спасявайки много опасния удар на Мат Дохърти.

Тотнъм поведе с 3:0 в 37-ата минута. Хари Кейн направи много впечатляващ пробив, който бе завършен с премерен удар, пращайки топката във вратата на Пикфорд.

„Шпорите“ вкараха четвърти гол във вратата на Евертън в 46-ата минута, когато Деян Кулушевски демонстрира страхотна визия за развитието на атаката, намирайки Серхио Регилон, който без да се забавя вкара топката във вратата на Пикфорд.

Пред Ерик Дайър се откри добра възможност в 54-ата минута, но след удара му с глава топката премина над напречната греда в аут.

Тотнъм вкара и пети гол в 55-ата минута, а негов автор бе Хари Кейн, който прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Пикфорд.

Мат Дохърти пропусна добра възможност в 65-ата минута, но ударът му бе блокиран от защитник на Евертън.

Стивън Бергвайн получи много пространство в наказателното поле на Евертън в 68-ата минута, но ударът му попадна право в обсега на Джордан Пикфорд, който спаси без затруднения.

След тази победа Тотнъм събра актив от 45 точки и е на седма позиция във временното класиране. „Шпорите“ са само на три точки от четвъртия Арсенал, а Манчестър Юнайтед е пети с 47 точки, но и три мача повече от „артилеристите“ и два повече от тима, ръководен от Антонио Конте.