Тото ченгетата разследват Верея – ЦСКА

Прокуратурата в Стара Загора образува досъдебно производство

У нас
13:03 - 10 Май 2019
1804
Тото ченгетата разследват Верея – ЦСКА

Тото ченгета разследват мача Верея – ЦСКА от редовния сезон в Първа лига. Двубоят се игра на 9 декември миналата година, като червените спечелиха с 1:0 в Стара Загора.

На 8 май в районната прокуратура в Стара Загора е било образувано досъдебно производство по сигнал, изпратен след проверка, извършена от Главна дирекция "Национална полиция" в София за това, че в началото на миналия декември "в Стара Загора е била предложена на другиго облага, която не му се следва, за да повлияе на резултата на спортно състезание", обявиха от прокуратурата. Разследването е било възложено на ОД на МВР – Стара Загора, като е определен двумесечен срок за провеждането му.

По-рано тази седмица БФС извади Верея от първенството заради сигнали от УЕФА за съмнителни мачове, след като в хода на сезона вече бе глобен от футболния съюз. Освен това вървят подозрения, че клубът е бил финансиран извън правилата от китайски граждани, чийто имена са свързани със синдикати за манипулиране на мачове. Вчера от ръководството се направиха на ни лук яли, ни лук мирисали по случая, и се оправдаха с атака по отбора и президента на БФС Борислав Михайлов.

„Нашата позиция е, че от създаването на клуба никога в нито едно от нивата на българския футбол не сме участвали в уговорени мачове, манипулирани такива и не сме нарушавали етиката и феърплея в българския и в международния футбол. Така че за нас тези обвинения са безпочвени и не знам на какво се базират", заяви директорът на клуба Християн Първанов.

Съобщението на Прокуратурата:

На 08.05.2019 г. в Районна прокуратура – гр. Стара Загора е било образувано досъдебно производство по сигнал изпратен след проверка извършена от Главна дирекция „Национална полиция“ гр. София за това, че в началото на месец декември 2018 г. в гр. Стара Загора е била предложена на другиго облага, която не му се следва, за да повлияе на резултата на спортно състезание – футболен мач на ППФЛ ФК „Верея“ – Стара Загора с ПФК “ЦСКА“ – София, администриран от спортна организация – Български футболен съюз (БФС) – престъпление по чл.307в,ал.1 от Наказателния кодекс.

Разследването е било възложено на ОД на МВР – гр. Стара Загора, като е определен двумесечен срок за провеждането му.

Снимка: Lap.bg