Тотомилионер осинови бедстващите лъвчета Симба и Бамби

Николай Динков ще осигури храна, медицински грижи и нова клетка за зверчетата

Новини
11:47 - 18 Юли 2020
3567
Тотомилионер осинови бедстващите лъвчета Симба и Бамби

Тотомилионер осинови лъвчетата Симба и Бамби от зоопарка в Благоевград. Николай Динков е категоричен, че ще осигурява всичко необходимо за двете зверчета, които бяха на прага на смъртта.

Николай Динков - Нинджата поема издръжката на двете
лъвчета и разширява клетката в зоопарка, в която Симба и Бамби ще бъдат настанени след лечението си.

Семейство Динкови разбрали за двете лъвчета, които бедстваха в зоопарка, по време на ваканцията си в Гърция.  

Съобщават решението си първо на своите деца. Динков срещнал пълна подкрепа от съпругата си. Той сподели, че парите не са проблем за него, но държи средствата да бъдат изразходвани по предназначение - за лъвчетата.

Симба и Бамби ще останат с имената, избрани им от лекуващия ги ветеринар.

През 2015 г. Динков печели над 7 милиона с фиш от 3,40 лв. Строи ВЕЦ и живее луксозно. Преди да спечели голямата награда се занимава със строителни фирми и е имал устроен бизнес.

Ако дарените за лъвовете пари не бъдат харчени по предназначение, ще прекрати договора с общината едностранно и ще си ги поиска обратно. В договора е упоменато, че може да упражнява контрол по всяко време.

Зверчетата бяха родени при непланирана бременност на лъвицата в зоопарка в Благоевград и управата нямаше ресурс и условия да се грижи за тях. Заради животинките, обречени на смърт, природозащитници прегряха социалните мрежи от призиви някой да се погрижи за Симба и Бамби.