Това, което имаме като икономика? Риск от възстановяване според Цв. Цв.

Републиканците на бившия МВР шеф сгафиха семантично

Политика
11:48 - 19 Април 2021
2151
Това, което имаме като икономика? Риск от възстановяване според Цв. Цв.

Забавянето на Националния план за възстановяване и устойчивост води до загуба на средства предвидени да ускорят възстановяването на икономиката на страната ни. Това е констатацията на експертите от партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България", публикувана на страницата на формацията, но с гаф в заглавието: "Има риск от възстановяване на икономиката". 

Иначе от там предупреждават, че последна версия на документа не е предоставена, а това утежнява възможността навременно да бъде изпълнен Националният план.

Според републиканците новите управляващи, които и да са те, трябва да проведат разговори с представители на Еврокомисията по отношение на евентуално удължаване на крайния срок, за да може следващото правителство да го подготви и внесе, както и да ревизират самите текстове. Освен това липсвали мерки и инвестиции за по-слабо развити и изоставащи региони, а наред с това и конкретика по отделните проекти, които са със стойност над 10 млн. лева.

Широката обществена консултация по проекта е задължително условие за успешната му реализация. Трябва да се предложи план за разходването на тези средства и да се спре с популизма, предупреждават от РзБ и обявяват, че разполагат с експерти, които биха могли да са от помощ за Плана.