Това лайненце открадна половин милион лева от клиенти на банка (СНИМКИ)

25-годишния Даниел Игнатов го чакат до 20 години в пандиза

Новини
14:06 - 11 Август 2023
10896
Това лайненце открадна половин милион лева от клиенти на банка (СНИМКИ)

Появиха се първи снимки на 25-годишния Даниел Ивов Игнатов, обвинен в присвояването на половин милион лева от сметки на клиенти, като служител на известна българска банка. Той се представял като мениджър бизнес клиенти на банката.

Схемата, по която той работел, била изключително проста. Попълвал собственоръчно платежни нареждания от името на клиентите, след което прехвърлял сумите в различни сметки, до които имал достъп. За година и половина ошушкал около 500 000 лева от сметките на клиенти. Това прави около 25 000 лева месечно - сериозна сума, която младото тарикатче харчело за луксозен начин на живот. С парите Даниел си купувал скъпи дрехи и часовници, редовно ходил по почивки в 5-звездни курорти.

Даниел се забавлява на борда на яхта с откраднатите пари

Софийския градски съд (СГС) наложи мярка постоянен арест за 25-годишния Даниел Игнатов. 

Тогава адвокатът на Даниел - Емануил Бастрев, апелира съдът да не уважи поисканото от обвинението "задържане под стража" и да вземе по-лека мярка за неотклонение, каквато е домашният арест.

"Нямам намерение да преча на съдебния процес по какъвто и да било начин" , увери той. "Единственото, което искам, е да се върна при семейството си, помоли той. И заяви, че не отговарят на истината публикации, че се е опитвал да избяга извън страната.

Ако бъде признат за виновен, служителят може да получи присъда “лишаване от свобода” от 10 до 20 години. А мнозина си мислят, че схемата му не би била възможна без покровител на по-високо ниво в банката. Засега обаче няма други арестувани.