Това ли е адвокатът, получавал пари от Нинова?

Синът на шефката на кабинета на Нинова бил щедро възнаграден от сметките на икономическото ведомство

Политика
19:35 - 05 Септември 2022
11049
Това ли е адвокатът, получавал пари от Нинова?

Адвокат Петър Спасов - син на шефа на кабинета на Корнелия Нинова, докато тя бе вицепремиер, е получилият според икономическия министър в служебното правителство Никола Стоянов, над 400 000 лева за хонорари от сметките на ведомството, разкриха източници на Lupa.bg.

С това те потвърждават твърдения на бившия шеф на "Кинтекс" Александър Михайлов от края на август, че конкретна кантора е била ангажирана от Нинова да води делата й, включително онези, заведени срещу него, а впоследствие и да защитава председателката на БСП в контраисковете на Михайлов - някои от тях по ГПК. 

Днес Стоянов даде Калоян Методиев (началник на кабинета на Нинова в икономическото министерство - б.р.) на КПКОНПИ по сигнала за въпросните кантори. Не той обаче, а другият началник на кабинет - Ели Спасова, някогашна кандидат-депутатка и лична дружка на Нинова, е всъщност основното действащо лице в сериала. 


Майката - бивша шефка в 4-о РУП в София Ели Спасова 

Спасова от години е дясна ръка на Нинова и на "Позитано" 20, а другари я наричат тартор на ченгесарски кръг около шефката на левицата, защото е била поканена в червената централа не по линия на партийно членство или заслуги към Столетницата, а е била извадена директно от 4-o РУП в столицата. През 2018 г. тя каца ненадейно като шеф на отдел "Кадри" в БСП. И оттогава е неотлъчна спътница и в политиката, и в живота на Нинова, а явно семейните връзки, коментират социалисти, са стигнали и до сина на Спасова - въпросният адвокат Петър Спасов. 

По-рано днес Калоян Методиев категорично отрече да има каквито и да е взаимоотношения с правни кантори, а още по-малко да има роднински връзки с юристи. 

По информация на Lupa.bg адв. Спасов и кантората "Станков, Тодоров, Хинков и Спасов" движат делата на Нинова и в самата БСП. Десетки са исковете за обезщетения и за дискриминация, заведени в последните години срещу нея от уволнени и съкратени апаратчици, информират още социалисти медията ни. За целта и от касата на левицата са били извадени колосални суми за адвокатски хонорари, но отчет за това не се водел.